Aalto

Koskelan Umako-opiskelijoiden taidetta esille Äänekosken kaupungintalolle

5.1.2024

Jaa artikkeli

Koskelassa Umako-koulutukseen kuuluu viikoittain kuvataiteen ja kädentaitojen opetusta osana toiminnallista kielenopetusta. Syksyn 2023 aikana valmistuneet teokset ovat katsaus eri tekniikoihin ja opetusmenetelmiin. Umako-opiskelijoiden taidenäyttely avatttiin joulukuussa 2023 Äänekosken kaupungintalon aulaan.

 

Näyttely on esillä Äänekosken kaupungintalon vitriinigalleriassa 4.12.2023 - 31.1.2024 ja siihen pääsee tutustumaan kaupungintalon aukioloaikoina arkisin ma-pe klo 8-16. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Näyttelyn avajaiset pidetään ma 4.12. klo 12.30. Avajaisissa voi kokea elämyksiä kaikilla aisteilla – kuullaan musiikkiesitys ja tarjolla on monikulttuurisia herkkuja. Lämpimästi tervetuloa!

Koskela opisto järjestää alkuvaiheen suomen kielen ja kulttuurin koulutusta maahanmuuttajille (Umako). Umako on uudenmuotoista maahanmuuttajakoulutusta, jossa opiskelu on monimuotoista, konkreettista, arkielämän kokonaisuutta katsovaa sekä toteutukseltaan joustavaa.  

Koskelassa Umako-koulutukseen kuuluu viikoittain kuvataiteen ja kädentaitojen opetusta. Kuvataiteen ja kädentaitojen opetus on toiminnallista kielenopetusta, jossa annetaan tilaa myös omalle luovuudelle.  

Kuvataide- ja kädentaitojen opetukseen on osallistunut yli 50 Umako-opiskelijaa. Näyttelyssä olevat työt ovat syntyneet syksyn aikana. Työt ovat katsaus eri tekniikoihin mm. suolamaalaus, kahvi- ja teemaalaus, linokaiverrus, paperimassa- ja taikataikinatyöt sekä opetusmenetelmiin esim. tarinamaalaus suomenkielisten satujen ja runojen inspiroimana. 

LISÄTIETOJA:
Koskelan kuvataideopettaja Outi Pantsar, outi.pantsar@gmail.com