Tehdään Äänekoskesta yhdessä ilmiö

Äänekoski toteuttaa strategiaansa rohkean avoimesti ja yhdessä asukkaiden kanssa!

Äänekosken kaupunkistrategian toteuttamiseen on kutsuttu kaikki mukaan. Äänekosken osallistava ja avoimen hallinnon periaatteiden mukaisen kaupunkistrategian 2022-2028 eli Äänekoski-ilmiön toteutumista tehdään näkyväksi tällä sivustolla. Ilmiö-sivusto on alusta asukkaiden aidolle osallistumiselle ja tarjoaa mahdollisuuden jokaiselle saada äänensä kuuluviin ja osallistua keskusteluun yhteisistä asioista.

 

Lue lisää

Äänekoski
Aalto

Ilmiömittari - Näin Äänekoski voi tänään:

 Ilmiömittari

Ilmiömittari kertoo miten olemme tänään yhdessä onnistuneet

Äänekoski toteuttaa strategiaansa rohkean avoimesti. Äänekoski-ilmiö tehdään yhdessä ja se innostaa uusiin tekoihin kaikki kaupungin asukkaat, päättäjät, työntekijät ja yrittäjät yhdessä. 

Konkreettisimmin ilmiön toteutumista voi seurata ilmiömittarilla, jonka lukemasta jokainen äänekoskelainen on vastuussa. Näkyvät seuraukset toiminnastamme innostavat tekemään parempia valintoja.

Katso, mistä Ilmiömittarin lukema koostuu

Tule mukaan tekemään Äänekoskesta ilmiö!

Haluamme kuulla juuri sinun visiosi ilmiöstä ja siitä, miten voisit itse omilla teoillasi ja ideoillasi myötävaikuttaa tavoitteidemme toteutumiseen.

ILMIÖTEOT: Haluamme tehdä näkyväksi asukkaidemme ilmiömäisiä tekoja, sillä pienilläkin teoilla on merkitystä koko kaupungin hyvinvointiin.

ILMIÖIDEAT: Asukkaiden kehitysideoita eli ilmiöideoita käsitellään säännöllisesti Äänekosken kaupungin kehitystyöryhmän kokouksissa. Ideoita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ja ideasta riippuen joko kaupungin investointeina tai erilaisten yhteistyöhankkeiden kautta. 

Ilmianna ilmiömäinen idea tai teko

Vastaa tämän kuukauden Mittaristo-kysymyksiin

Tutustu Äänekosken kaupungin ilmiömäisiin uutisiin:

Uutiset | 22.9.2023

Vanhustenviikko Äänekoskella on täynnä tapahtumia ja toimintaa – Mukana myös Tapani Kiminkinen!

Vanhustenviikkoa vietetään 1.-8.10.2023 ja tänä vuonna teemana on ”Tehdään iästä numero”. Äänekosken runsas ja monipuolinen Vanhustenviikko tarjoaa joka päivälle elämyksiä, iloa, tietoa, kulttuuria, paikallishistoriaa, liikuntaa - ja ennen kaikkea kohtaamisia! Yksinäisyys on valitettavan yleistä ja sitä halutaan torjua yhdessä.

Lue lisää

Uutiset | 22.9.2023

Koulunmäen koulun rakennustyömaalta voi laittaa palautteita QR-koodin kautta

Koulunmäen koulun uuden C-rakennuksen työmaalta voi ilmoittaa havaintoja ja palautteita rakennuttajalle nopeasti ja kätevästi työmaa-aidasta löytyvän QR-koodin kautta. Havainnon tai vaikka valokuvan voi laittaa esim. ilkivallasta, melusta, ympäristöstä tai turvallisuudesta. Vuorovaikutus alueen asukkaiden kanssa hyödyttää kaikkia.

Lue lisää

Uutiset | 22.9.2023

"Purosta joki, joesta meri" kuvastaa kasvua tai matkaa - Tervetuloa Äänekosken taidemuseon syksyn näyttelyyn!

Koskelan Setlementin 80-vuotisjuhlavuosi jatkuu syyskuussa Äänekosken taidemuseolla taidenäyttelyn merkeissä. Tällä kertaa vuoron saavat Koskela opiston taideopettajat, jotka esittäytyvät Purosta joki, joesta meri -näyttelyssä omien teostensa kautta.

Lue lisää

Uutiset | 18.9.2023

"Viidakko" nousee Rantapuistoon - Äänekosken kaupungin uusi teemapuisto on malliesimerkki lasten osallistamisesta

Äänekosken keskustaan Rantapuistoon nousee parhaillaan lasten uusi teemapuisto. Idea teemapuistosta on lähtenyt alun perin lapsilta. Asukkaat ovat saaneet vaikuttaa puiston teemaan ja sijaintiin vastaamalla asukaskyselyihin. Lisäksi lapset ovat saaneet esittää toiveita leikkivälineistä ja lapsiraati äänesti mieluisimman kokonaisuuden osana välineiden kilpailutusta.

Lue lisää

Uutiset | 18.9.2023

Äänekosken kaupunki toteuttaa nuorten ideoita

Äänekosken kaupunki keräsi nuorten toiveita ja ajatuksia viime kevään Mikä vituttaa? -kuulemisillassa. Nuorten ehdotuksia saatiin yhteensä 88 kpl, joista suurin osa on toteutettavissa ja yli puolet niistä liittyi kouluun.

Lue lisää

Tutustu asukkaiden ilmiömäisiin ideoihin ja tekoihin:

Jätäthän oman ilmiömäisen ideasi tai tekosi Jaa ideasi -painikkeesta. Pienilläkin teoilla on merkitystä koko kaupungin hyvinvoinnille ja haluamme tehdä nämä pienet teot näkyviksi. Asukkaiden kehitysideoita eli ilmiöideoita käsitellään säännöllisesti Äänekosken kaupungin kehitystyöryhmän kokouksissa. Ideoita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ja ideasta riippuen joko kaupungin investointeina tai erilaisten yhteistyöhankkeiden kautta. 

  • Ideat
  • Ilmiöteot

ÄÄNEKOSKI-ILMIÖ SOMESSA