Aalto

Ilmaiset sähköpyörät ovat nyt lainattavissa ympäri Äänekoskea

4.7.2022

Jaa artikkeli

Äänekosken kaupunki tarjoaa kesän ajaksi matkailijoiden ja asukkaiden käyttöön ilmaisia sähköpyöriä

 

 

Kuvituskuva jossa vihreää luontomaisemaa ja sininen linja-auto

 

Kiinnostusta sähköpyörien käyttöön testattiin jo viime kesänä ja käyttäjäpalaute oli positiivista. Näin ollen Äänekosken kaupunki päätti tilata lisää sähköpyöriä ja kuntalaisten käytössä on nyt kesällä kuusi pyörää.

Pyörät ovat lainattavissa 1.7.-31.8.2022 välisenä aikana. Sähköpyöriä pääsee testaamaan eri taajamissa seuraavissa paikoissa:

  • Neste Lintulahti (Konginkangas)
  • Kyläkauppa Voikukka (Sumiainen)
  • Jäähalli (Suolahti)
  • Cafe Rantapuisto (Äänekosken keskusta)

 

Pyöriä ei voi varata etukäteen ja ne on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön, kuten kaupassa käymisen avuksi tai kaupunkiin tutustumiseen. Pyöriä lainatessa tulee aina täyttää vastuuvapautuslomake, jonka saa pyöriä lainaavan yrityksen henkilökunnalta.

– Sähköpyörien kysyntä markkinoilla on kovaa, minkä vuoksi myös Äänekosken kaupungin uusien pyörien hankinta viivästyi suunnitellusta. Mahtava huomata, että ihmiset ovat löytäneet uuden liikkumismuodon ja haluavat kokeilla uusia välineitä. Ilmaisten sähköpyörien avulla vastataan erityisesti matkailijoiden ja vapaa-ajan asukkaiden kasvaviin tarpeisiin. Esimerkiksi veneellä kaupunkiin saapuvat pääsevät pyörillä helposti asioimaan, matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen sanoo.