Aalto

Art & Play -päätösnäyttely Hoikkassalissa kesäkuussa

23.5.2023

Jaa artikkeli

Ukrainasta paenneille perheille suunnatut Art & Play -työpajat huipentuvat kesäkuussa näyttelyyn, jossa on esillä työpajoissa syntynyttä taidetta. 

 

Näyttely on esillä Hoikkassalissa kesäkuun ajan. Kaikille avoimet avajaiset pidetään perjantaina 2.6.2023 klo 17-18.30. Avajaisissa on tarjolla pientä yhteistä ohjelmaa sekä ryhmäläisten leipomia herkkuja.

Äänekosken kaupungin kulttuuritoimi on lukuvuoden 2022-2023 aikana järjestänyt  Art&Play -taidekerhoa ukrainalaispakolaisille lapsille ja nuorille perheineen. Kerhotoiminnan tavoitteena on ollut, että sotaa pakenevat lapset pääsevät käsittelemään tunteitaan taiteen keinoin ja saavat samalla työkaluja integroitua uuteen yhteisöön ja uuteen kieleen.

Art&Play -kerhon ohjaajana on toiminut ekspressiivisiin taideterapiatekniikoihin perehtynyt taideohjaaja Hannele Torniainen Laukaasta. Työpajojen tärkeintä antia on ollut tarjota kävijöille luovaa tekemistä ja sosiokulttuurista innostamista. Myös ihmisten tarinat ovat tärkeitä ja niitä on haluttu tuoda esiin.

 

Lisätietoja: 

Vs. kulttuurituottaja Heidi Kurtti, 040 1947982, heidi.kurtti@aanekoski.fi