Aalto

Äänekosken kaupungin sähköpyörät ovat kesällä kaikkien lainattavissa

23.5.2023

Jaa artikkeli

Äänekosken kaupungin kuusi sähköpyörää ovat kesän ajan 1.6.-31.8.2023 kaikkien asukkaiden, matkailijoiden ja mökkiläisten vapaassa käytössä maksutta.

 

Sähköpyörän ja kypärän voi hakea lainaksi seuraavista paikoista kahvila-ravintolan aukioloaikoina:

• Matilan Ankkuri, os. Matilanvirrantie 1356, 44280 Sumiainen

• Wille - Olohuone ja keittiö, os. Äänekoskentie 311, 44100 Äänekoski

• Ravintola Majakka, os. Satamaraitti 1, 44200 Suolahti

Pyörän mukana tulee kypärä, lukko, laturi ja pikaohjeet. Pyörää ei voi varata ennakkoon ja maksimi laina-aika on yksi vuorokausi. Pyörien akut ladataan täyteen aina ennen seuraavalle lainaajalle luovuttamista. Pyörien käyttö on helppoa ja lainapaikasta opastetaan pyörän käyttöön. Pyörät on vakuutettu ja niiden huollosta yhteistyökumppaneiden kanssa vastaa Äänekosken työpajan väki.

Pyörää lainaavan ei tarvitse olla yrityksen asiakas. Otathan mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Pyöriä ei lainata päihtyneille, eikä lapsille.

Sähköpyörät ovat osa Äänekosken kaupungin aktiivista ilmasto- ja ympäristötyötä. Kaupunki haluaa kannustaa asukkaitaan kokeilemaan ja käyttämään päästöttömiä liikkumisen muotoja.

Sähköpyörät ovat olleet Äänekosken asukkaiden ja matkailijoiden käytössä jo kaksi kesää ja kokemukset ovat olleet hyviä. Lainapaikkoja vaihdellaan vuosittain ja tavoitteena on, että pyöriä on keskustan lisäksi myös taajamissa.

Hyvää pyöräilykesää!

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Tanja Sulin, 050 440 0813, tanja.sulin@aanekoski.fi