Aalto

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -tunnustus

5.1.2024

Jaa artikkeli

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

 

Vuoden YES Agentti  – Yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa. Tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.

– Tahdomme tunnustuksella tuoda näkyviin sitä yhteistyötä, jota eri alueilla ja eri organisaatioissa tehdään yrittäjyyskasvatuksessa. Nuorten tulevaisuuteen valmentaminen kuuluu kaikille, ja kehittämällä lasten ja nuorten yrittäjämäisiä valmiuksia autamme heitä löytämään omat vahvuutensa ja löytämään paikkansa työelämässä. Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan, kiittää YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

– YES-verkosto aluetoimijoineen kiittää lämpimästi kaikkia vuoden YES Agentteja heidän tekemästään työstä yrittäjyyskasvatuksen eteen. Onnistunut yrittäjyyskasvatus kanavoituu nuorten asenteisiin ja valmiuksiin ja pitkällä tähtäimellä tuottaa osaamista, hyvinvointia ja elinvoimaa, Lehtonen sanoo.

Tulevaisuuden rakentaminen lähtee koulunpenkiltä

Äänekoskella tehdään yhdenmukaista ja pitkäjänteistä yrittäjyyskasvatusta. Opettaja Mika Matilainen on ollut kehittämässä mm. yrittäjyyskasavtuksen opetussuunnitelmaa, jonka ansiosta Äänekoski on yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijä Suomessa. Yrittäjyyskasvatus on Äänekoskella keskeinen ja toiminnallinen osa jokaisen koulun arkea, aina esiopetuksesta lähtien. Äänekoskella halutaan panostaa yrittäjyyskasvatukseen suunnitellusti ja pitkäjänteisesti. 

– Tulevaisuuden rakentaminen lähtee koulunpenkiltä. Työelämätaitojen ja yrittäjämäisten taitojen ja asenteiden opettamisella tuetaan paitsi Äänekosken niin koko maakunnan elinvoimaisuutta, Mika Matilainen näkee.

– Äänekoskella yrittäjyyskasvatuksella halutaan tukea ennen kaikkea lapsia ja nuoria omannäköisen tulevaisuuden rakentamisessa ja auttaa jokaista löytämään omia vahvuuksiaan, kasvattaa myönteiseen yrittäjyysasenteeseen sekä edistää sisäisen yrittäjyyden syntymistä. 

Koulu ei ole erillinen saareke ja ovet halutaan auki muuhun yhteiskuntaan. Äänekoskella onkin lukuisia aktiivisia yhteistyö- ja kummiyrityksiä, joiden kanssa yrittäjyyskasvatusta tehdään yhdessä. 

Yrittäjyyskasvattajapalkintoa juhlistetaan alkuvuodesta yhdessä Äänekosken kaupungin johdon, yrittäjyyskasvatuksen väen sekä äänekoskelaisten yhteistyöyritysten kanssa.

LISÄTIETOJA:

Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja
Mika Matilainen
040 624 0406
mika.matilainen@aanekoski.fi