Toimiva kaupunki – mikä se on?

25.11.2021

Jaa artikkeli

Läpinäkyvyyttä päätöksentekoon ja parhaat palvelut kuntalaisille. Voisiko Äänekoski olla Suomen toimivin kaupunki?

Äänekosken vaakuna ja ihminen kuvituskuvassa

Isot visiot -juttusarja esittelee kaupungin strategiatyön lähtökohtia ja avaa visioita Äänekosken tulevaisuudesta. Lopullinen kaupunkistrategia muodostuu eri visioiden ulottuvuuksia yhdistellen.

Mikä tekee kaupungista toimivan? Ainakin se, että palvelut ja tieto kaupungin asioista ovat mahdollisimman helposti saatavilla. Voisiko Äänekoski olla Suomen toimivin kaupunki?

 

VISIONA TOIMIVA ÄÄNEKOSKI

Äänekoski on vuonna 2028 palvelumyönteinen, avoin ja osallistava kaupunki. Kaupungin palvelut yksinkertaisesti toimivat – palvelukulttuuriin, palautteen keräämiseen ja siihen reagoimiseen panostetaan kaikilla aloilla, varmistaen, että tieto ja palvelut ovat kaikkien saatavilla.

Kaupunkilaiset osallistetaan päätöksentekoon nykyistä paremmin – kolmannen sektorin toimijat otetaan mukaan yhteistyöpalavereihin, kaupunkiin avataan kaikille avoin palautekanava ja esimerkiksi valtuustokokoukset striimataan.

 

Katso videolta, mitä Toimiva Äänekoski -työryhmän jäsen Anna-Riitta Pentinpuro kertoo työpajapohdinnoista.

 

Kuulostiko visio sinusta hyvältä? Entä miten sitä jalostaisit? Osallistu keskusteluun somessa #aanekoskiilmio tai lähetä palautetta lomakkeellamme Äänekoski-ilmiön verkkosivuilla ilmio.aanekoski.fi.