Pilapiirtäjä tekee Äänekosken strategiatyötä näkyväksi

19.10.2021

Jaa artikkeli
Piirroskuva ihmisistä pohtimassa Äänekosken vahvuuksia

Mitä annettavaa pilapiirtäjällä voi olla kaupungin strategiatyöhön? Kuvittaja Martti Hänninen tekee Äänekoski-ilmiötä näkyväksi.

Piirtäjä ja kuvittaja Martti Hänninen on tullut monelle äänekoskelaiselle tutuksi pilakuviensa kautta. Äänekoski-ilmiö -projektiin Hänninen lähti mukaan kuvittajaksi. Ensimmäisessä, tämän artikkelin kuvituksenakin toimivassa kuvassa Hänninen summaa Äänekosken strategiatyön lähtökohtia. Mitä saadaan aikaan, kun yhteen lyödään erilaiset ihmiset, päättäjät ja painotukset? Ammennetaanko pitkästä teollisuushistoriasta, jossa on kääntymässä uusi sivu, panostetaanko perheisiin ja palveluihin, entä kuinka huomioidaan eri lailla kehittyvät alueet?

Tarkoitus on, että Hännisen kuvat tuovat strategiaprojektia ja siinä muotoutuvaa Äänekoski-näkyä paremmin hahmotettavaksi – ja myös niiden ulottuville, joita papereihin ja artikkeleihin syventyminen ei innosta.

– Piirroksen avulla voi kiinnittää ihmisten huomion ja esittää asian helposti omaksuttavassa muodossa. Kevyempi, ehkä jopa humoristinen käsittelytapa tuo aiheen lähemmäs jokaista kuntalaista, Hänninen sanoo.

Hännisen töitä on julkaistu muun muassa Sisä-Suomen Lehdessä ja Keskisuomalaisessa. Nyt ensimmäisen piirroksen lähtökohtana oli Äänekoski-ilmiö – sillä sellaistahan kaupunkiin toivotaan. Strategiatyön edetessä selviää, miltä näyttää se sopivan kokoinen pikkukaupunki, jossa kaikki palvelut ovat kunnossa, elinkeinoelämä ja ympäristö kukoistavat ja talouskin porskuttaa.

– Itse näen kaupungin ennen kaikkea modernina teollisuuskaupunkina, jossa kehitetään biotalouden innovaatioita.

Mies katsoo kameraan tietokoneen ääressä.

Piirtäjä ja kuvittaja Martti Hänninen.