Kitkettäisiinkö Äänekoskelta yksinäisyys ja syrjäytyminen?

17.11.2021

Jaa artikkeli
Mummo ja nuori mies kuvituskuvassa

Voisiko Äänekoskesta kehittyä Suomen hyvinvoivin kaupunki? Tai edes sellainen, jossa kukaan ei jää yksin?

Isot visiot -juttusarja esittelee kaupungin strategiatyön lähtökohtia ja avaa visioita Äänekosken tulevaisuudesta. Lopullinen kaupunkistrategia muodostuu eri visioiden ulottuvuuksia yhdistellen.

Väestön ikääntyminen on haaste Äänekoskellakin. Palveluiden turvaamiseen tarvitaan uusia ihmisiä. Voisiko yksinäisyyden ehkäisy tai maksuton harrastaminen toimia Äänekosken vetovoimatekijänä tulevaisuudessa? 

VISIONA HYVINVOIVA ÄÄNEKOSKI

Hyvinvoiva Äänekoski panostaa ennakoivaan ja hyvinvointia tukevaan työhön ja ottaa kaupunkilaiset mukaan päätöksentekoon. Edulliset asunnot ja erilaiset asumismuodot tekevät kaupungista varteenotettavan paikan asua, myös kaupungin eri taajamissa. Nuorille tarjotaan mahdollisuus kouluttautumiseen kotipaikkakunnalla.

Yksinäisyyden ja syrjäytymisen kitkemiseksi tehdään käytännön toimia niin politiikan kuin ihmisten arjen tasolla – toivotetaan uudet asukkaat tervetulleiksi ja kysytään naapurilta, mitä tälle kuuluu. Lisäksi mahdollistetaan harrastaminen kaikille, kukaties tarjolla voisi olla mieleinen maksuton harrastus jokaiselle kaupunkilaiselle? Kolmannen sektorin toimijoilla, yhdistyksillä ja seuroilla voisi olla merkittävä rooli yksinäisyyden ja syrjäytymisen estämisessä ja hyvien toimintamallien kehittämisessä. 

 

 

Katso videolta, mitä Hyvinvoiva Äänekoski -työryhmän jäsen Sari Åkerlund kertoo työpajapohdinnoista.

 

Kuulostiko visio sinusta hyvältä? Entä miten sitä jalostaisit? Osallistu keskusteluun somessa #aanekoskiilmio tai lähetä palautetta lomakkeellamme Äänekoski-ilmiön verkkosivuilla ilmio.aanekoski.fi.