Kestävästi kohti vuotta 2028 – Miten Äänekoskesta tehtäisiin kestävän elämäntavan kaupunki?

24.11.2021

Jaa artikkeli

Ilmastonmuutos peräänkuuluttaa panostuksia kestävään elämäntapaan. Voisivatko uudistuva teollisuus ja vihreämpi energiantuotanto viitoittaa Äänekosken tietä kestävän elämäntavan kaupungiksi? Entä mitä juuri sinä voisit tehdä entistä ekommin?

 

kuvituskuva pyöräilevästä nuoresta ja vanhuksesta

Sopivan kokoinen kaupunki keskellä kauneinta järviluontoa. Uudistuvaa teollisuutta ja uudenlaista energiantuotantoa. Millaista on kestävä kaupunkielämä Äänekoskella vuonna 2028?

 

VISIONA KESTÄVÄN ELÄMÄNTAVAN ÄÄNEKOSKI

Kestävän elämäntavan Äänekoski panostaa puhtaiden ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöön ja päästöttömään liikenteeseen. Kaavoituksessa ja rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Tavoitteena on hiilinegatiivisuus jo ensi vuosikymmenellä.

Palvelupuolella Äänekoski tarjoaa mahdollisuuksia aineettomaan matkailuun ja elämyksiin kulttuurin, luonnon ja liikunnan saralla. Sähkörata Jyväskylään tekisi pendelöinnistä päästöttömämpää.

 Asukkaiden tasolla kestävämpi elämäntapa voisi tarkoittaa energiaremontteihin kannustamista, fossiilivapaaseen liikenteeseen siirtymistä ja vaikkapa polkupyöräilyn kasvattamista ja siihen kannustamista. Työkalupakkiin kuuluvat myös kierrättämisen lisäämiseen, ruokahävikin minimointiin ja terveellisiin sekä ekologisiin kulutusvalintoihin ja ruokatottumuksiin kannustaminen.

 

Katso videolta, mitä Kestävä Äänekoski -työryhmän jäsen Jukka-Pekka Pohjolainen kertoo työpajapohdinnoista.

 

Kuulostiko visio sinusta hyvältä? Entä miten sitä jalostaisit? Osallistu keskusteluun somessa #aanekoskiilmio tai lähetä palautetta lomakkeellamme Äänekoski-ilmiön verkkosivuilla ilmio.aanekoski.fi.