"Jaetaan yhdessä Äänekosken ilosanomaa", sanoo Citymarketin kauppias

29.11.2021

Jaa artikkeli

K-Citymarketin yrittäjä Mika Lankinen toivoo kaupungin markkinointityöhön paukkuja, jotta hyvät asiat kiirisivät muidenkin korviin.

 

Katso videolta yrittäjä Mika Lankisen ajatuksia Äänekosken kehittämisestä. 

 

K-Citymarketin kauppias Mika Lankinen on monelle äänekoskelaiselle markettinsa hyllyväleistä tuttu. Takana on 20 vuotta kauppiasuraa seudulla, ensin Suolahden taajaman K-Marketissa ja vuodesta 2011 alkaen Citymarketissa. 

– Äänekoski yrittäjälle on paikkana yrittää erittäin hyvä. Keskusteluyhteys kaupungin kanssa toimii. Ja asiakkaat on tietysti upeita, Lankinen kehuu.

Huoltakin kuitenkin on – kaupungin väkimäärä on Citymarketin perustamisen ajoista tippunut 18 000 kieppeille ja huonoimmat ennusteet povaavat laskua jopa 14 000 asukkaan tuntumaan. Lankinen nostaakin tärkeimmiksi kehityskohteiksi paikallisuuden painottamisen kaupungin hankinnoissa aina kun mahdollista sekä kaupungin markkinoinnin kehittämisen. Rohkeutta tarvitaan, jotta kuntien kilpailussa pärjätään.

– Meillä on paljon mistä kertoa, rantatontit, koulut, harrastukset ja teollisen paikkakunnan kolmivuorohoito lapsille, ei tätä kaikkea ole ollenkaan kaikkialla, yrittäjä innostuu. 

– Meiltä lähtee kaupalta joka viikko meidän ilosanomaa asiakkaille ja samaa pitää tehdä kaupunginkin. Erittäin vahva viesti meille kaikille äänekoskelaisille olisi, että kun jotain tehdään, niin uskotaan siihen 150 prosenttisesti. Koska kuka meihin uskoo, jos emme me itse?