Aalto

Vuoden ympäristönsuojeluviranhaltijaksi valittiin Jatta Heikkinen Äänekosken kaupungilta

10.10.2023

Jaa artikkeli

Vuoden 2023 ympäristönsuojeluviranhaltijaksi valittiin Äänekosken kaupungin ympäristötarkastaja Jatta Heikkinen. Heikkinen palkittiin 4.10.2023 Lammilla ympäristönsuojeluviranomaisten vuosiseminaarissa. Onnittelut Jatalle!

 

– Tämä kunnianosoitus tuli minulle täytenä yllätyksenä, iloisena sellaisena. Haluan kiittää kaikkia heitä luottamuksesta, jotka ovat minua vuoden ympäristöviranhaltijaksi esittäneet, ympäristötarkastaja Jatta Heikkinen sanoo.

Ympäristönsuojeluviranhaltijat ry perustelee Vuoden ympäristönsuojeluviranhaltijaksi valintaa niin, että "Jatta Heikkinen on monipuolinen ammattilainen, tasapuolinen kaikkia kohtaan, jämäkkä ja aktiivinen".

– Olen toiminut ympäristötarkastajana pian viiden vuoden ajan ja viihtynyt todella hyvin. Ympäristötarkastajan työ Äänekoskella on vaativaa, mutta myös monipuolista ja antoisaa. Se vaatii halua ja tahtoa itsensä kehittämiseen, jotta jatkuvasti muuttuvassa lakiviidakossa suunnistaminen onnistuisi ja jotta pystyisimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, Heikkinen toteaa. 

Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävistä on säädetty mm. ympäristönsuojelulaissa, jätelaissa, vesihuoltolaissa, vesilaissa, maastoliikennelaissa ja vesiliikennelaissa. Nämä tehtävät ovat pääsääntöisesti lupa- ja valvontaviranomaistehtäviä. 

– Erityiskiitokset kuuluvat Äänekosken kaupungin mahtavalle työyhteisölle ja esimiehelle, joilta olen saanut tukea aina tarvittaessa ja jotka ovat valaneet uskoa omaan osaamiseen. Ilman talon sisäistä, sujuvaa yhteistyötä, tukea ja motivaatiota ruokkivaa työyhteisöä tämän työn tekeminen ei onnistuisi, Heikkinen lisää.

LISÄTIETOJA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖSUOJELUSTA:
Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi