Aalto

"Viidakko" nousee Rantapuistoon - Äänekosken kaupungin uusi teemapuisto on malliesimerkki lasten osallistamisesta

18.9.2023

Jaa artikkeli

Äänekosken keskustaan Rantapuistoon nousee parhaillaan lasten uusi teemapuisto. Idea teemapuistosta on lähtenyt alun perin lapsilta. Asukkaat ovat saaneet vaikuttaa puiston teemaan ja sijaintiin vastaamalla asukaskyselyihin. Lisäksi lapset ovat saaneet esittää toiveita leikkivälineistä ja lapsiraati äänesti mieluisimman kokonaisuuden osana välineiden kilpailutusta. 

 

Kyselyiden perusteella teemaksi valikoitui viidakko ja vedenalainen maailma. Enemmistö kannatti Rantapuistoa sen rauhallisuuden, turvallisuuden ja monikäyttöisyyden ansioista. Lasten toiveesta leikkipuistoon tulee ainakin pesäkeinu, vaijeriliuku ja maatrampoliinit.

Teemapuiston maanrakennusurakka parhaillaan hyvässä vauhdissa, maanleikkaus on tehty ja rakennekerroksien täyttö on pääosin valmis. Maanrakennusurakoitsija asentaa ensi viikolla 38 alueella sähkö- ja ohjauskaapeleita sekä valaisimien jalkoja. 

Leikkivälineiden asentaminen alkaa maanrakennusurakan valmistuttua, arviolta viikolla 39. Leikkivälineiden asennuksen jälkeen lokakuussa asennetaan puiston tekonurmet. Loka-marraskuussa asennetaan valaisinpylväät ja valaisimet. 

Lapsia on tarkoitus osallistaa myöhemmin ainakin teemapuiston nimiehdotusten merkeissä.

Unelmien teemapuiston toteuttamiseen on varattu 400 000 euroa.

LISÄTIETOJA:
Rakennuttajainsinööri Sami Pellinen, 040 355 9600, sami.pellinen@aanekoski.fi

Kehityspäällikkö Tanja Sulin, 050 440 0813, tanja.sulin@aanekoski.fi