Aalto

Tunteellinen siili ja Ilona Willebrandtin pöytäteatterisadut juhlistavat lapsen oikeuksien viikkoa ja Kulttuuriaitan juhlavuotta

15.11.2023

Jaa artikkeli

Keski-Suomen Lasten- ja nuorten kulttuuriverkostoKulttuuriaitta juhlii 20-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna. Juhlavuoden kunniaksi Kulttuuriaitta ja sen jäsenkunnat toteuttavat Lapsen oikeuksien viikolla Tunteellinen Siili -runokonserttikiertueen. Äänekoskella nähdään myös Ilona Willebrandtin Pöytäteatterisatuja rakastetun kuvittaja, animaattori ja lastenkirjailija Camilla Mickwitzin hahmoilla.

Tunteellisen Siilin lapsille ja perheille suunnatussa runokonsertissa runoilevat ja musisoivat yhteistyössä oululaiset lastenmuusikot Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi valtionpalkitusta Soiva Siili -yhtyeestä, sekä Hiski Pajuniemi Pentti Punkin Syntymäpäivistä ja Laulukudelmista. 

Esityksen sisältö on tunnekasvatusta runomuodossa,sanoin ja sävelin. Konsertissa kuullaan lauluja muusikoiden omista tuotannoista, kaikille tuttujen ja ehkä uusienkin runojen rytmittämänä ja koetaan tunteiden laaja skaala yhdessä yleisön kanssa. Keskiössä on turvallinen vuorovaikutus ja lempeä läsnäolo. 

Tulevan Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden (2024)kunniaksi konsertti sisältää erityisen paljon Kunnaksen runoja ja myös hänen teksteihinsä tehtyä musiikkia. Konsertin kesto on noin 35 minuuttia. 

Kirjastoissa ja avoimessa päiväkodissa pöytäteatterisatuja Camilla Mickwitzin hahmoilla

Äänekoskelaisen Ilona Willebrandtin soolonukketeatteri IloSeOn esittää Lasten oikeuksien viikolla omin sovituksin kolme satua, jotka on poimittu Nukketeatteri Sammon Pöytäteatteripaketista. Esityksen pahviset pöytäteatterihahmot on luonut rakastettu lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori Camilla Mickwitz v.1986. 

Ensimmäinen tarina on H.C. Andersenin satuunpohjautuva seikkailu, jossa prinssi etsii todellista prinsessaa. Se tunnetaanmyös nimellä Prinsessa ja herne. Samalla kuullaan, kuinka kettu ja korppi liittyvät tarinaan. Lopuksi toteutetaan yhdessä yleisöavustajien kanssa norjalainen kansansatu kolmesta pukista, jotka asuvat vuoren rinteellä unelmoiden vihreästä niitystä. Päästäkseen niitylle heidän on kohdattava hirmuinen peikko... Luvassa oveluutta ja outoja tilanteita, vilpittömyyttä jarakkautta – ja paljon rohkeutta! 

Pöytäteatterisatuja-esitys syntyi syksyllä 2022Jyväskylän kulttuuritoimen pyynnöstä Camilla Mickwitzin monipuolista tuotantoaesittelevän näyttelyn yhteyteen Jyväskylässä. Sen jälkeen esitys onilahduttanut lapsia ja aikuisia monissa kirjastoissa ja kouluissa ympäri Suomen. 

Esitys ja sovitus: Ilona Willebrandt

Lavastus: Paavo Kärkkäinen ja Ilona Willebrandt

Kesto: n. 35 min, esityksen jälkeen on mahdollisuus juttutuokioon (n. 5-10 min)

Pöytäteatterisatuja -esitysten aikataulu:

 Äänekosken kirjasto: ti 21.11. klo 17.30 

 Sumiaisten kirjasto: ke 22.11. klo 10 

 Suolahden kirjasto: ke 22.11. klo 17.30 

 Konginkankaan kirjasto: to 23.11. klo 10 

 Perhekeskus Kerkkä: pe 1.12. klo 10 

 Esityksiin on vapaa pääsy.

Huomaa myös mm. maksuttomat Lasten oikeuksien päivän 20.11. Ystävyyden juhla -lastenkonsertit Jyväskylän kaupunginteatterilla!

LISÄTIETOJA:

Heidi Kurtti

Vs. Kulttuurituottaja

Äänekosken kaupunki

p. 040 194 7982