Aalto

Rohkeaa ämpärihuumoria ja uusia asukkaita

19.1.2023

Jaa artikkeli

Äänekosken kaupunki tavoittelee uusia asukkaita tarjoamalla ämpäreittäin hyvää elämää

 

Äänekosken kaupunki tavoittelee uusia asukkaita uudella Ämpäreittäin hyvää elämää -kampanjalla. Muuttokampanja on kohdistettu Keski-Suomessa erityisesti Äänekoskella työssäkäyville, mutta myös muualla asuville.

Perinteisen Äänekosken muuttajan etupaketin lisäksi, vuoden 2023 aikana Äänekoskelle muuttaneet saavat ekologisen ämpärin sekä 100 euron lahjakortin paikallisiin kivijalkaliikkeisiin ja palveluihin.

Kampanjan tarkoituksena on lisätä muuttohalukkuutta Äänekoskelle korostamalla kaupungin hyviä puolia, joihin kuuluvat mm. loistavat harrastusmahdollisuudet, uudet koulut, laadukkaat päiväkodit sekä edullinen asuminen. Äänekoskella voi elää sitä parempaa arkea.

Muuttokampanja perustuu viime vuoden muuttajatutkimuksella kerättyyn tietoon. Tutkimuksessa huomattiin, että työn perässä muuttaminen on vasta kolmanneksi tärkein syy muuttaa Äänekoskelle. Hieman yllättäen tutkimuksessa nousi esille vastaajien halu asua paikkakunnalla loppuun asti: yli 10 % vastanneista kertoi avoimissa vastauksissa pysyvänsä täällä niin kauan kuin henki pihisee tai jopa varanneensa paikkakunnalta hautapaikan.

 

Äänekoski-ämpäriin vapaa-aikaa, rahaa ja helppoutta - meillä myös halutuimmat hautapaikat!

Humoristinen kampanja toteutetaan monikanavaisesti esimerkiksi verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja radiossa. Lisäksi alueen suurille työnantajille toimitetaan printtimateriaalia, jota voidaan jakaa työntekijöille ja rekrytointitilaisuuksiin osallistuville.

Ensimmäisen kampanjaviikon aikana kampanja on saanut ilahduttavan vastaanoton ja videota on katseltu jo yli 2 000 kertaa. Esimerkiksi Suolahden Urho ilmoitti sosiaalisessa mediassa korottavansa panoksia tarjoamalla uuden asukkaan ämpäriin täytteeksi kausikortin tulevalle kaudelle!

Ämpärin ja lahjakortin lisäksi kaupunki haluaa lisätä uusien asukkaiden kotiutumista ja verkostoitumista järjestämällä kaksi kahvitilaisuutta, joissa päästään maistelemaan Äänekoski-kahvia sekä tutustumaan. Ämpärit ja lahjakortit jaetaan uusille asukkaille näissä tilaisuuksissa.

Lisätietoja: 

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen, 040 191 7542, milla.hytonen@aanekoski.fi

Kampanjasivut: https://www.aanekoski.fi/uudet-aanekoskelaiset

Etujen saamiseksi on täytettävä uuden asukkaan lomake: https://www.aanekoski.fi/uuden-asukkaan-etupaketti

Äänekoski - Ämpäreittäin hyvää elämää -video löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=QMyHv6kewkI