Aalto

Päättäjien ilmastotyöpaja tarjosi tietoa ja työkaluja

26.9.2023

Jaa artikkeli

Äänekosken kaupungin päättäjille järjestettiin 25.9.2023 ilmastotyöpaja. Tavoitteena oli tarjota luottamushenkilöille tietoa ja työkaluja päätöksenteon tueksi sekä taustoittaa sitä, miksi ilmasto- ja ympäristötyö, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja kiertotalouden edistäminen on tärkeää.

 

Työpajan tulokset toimitetaan osallistujille ja Äänekosken kaupungin johtoryhmä käsittelee päättäjien ideoimia toimenpiteitä. Tuloksia käytetään myös Keski-Suomen Liiton ilmastotyössä ja niitä esitellään pilottina muille keskisuomalaisille kunnille.

– Oli todella aktiivista keskustelua ja hyvässä hengessä, ja saimme paljon uusia ideoita, ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen iloitsee.

– Ilmastotyössä on paljolti kyse siitä, että kulutetaan vähemmän ja hyödynnetään energia ja materiaali tehokkaammin, jotta syntyy vähemmän hukkaa. Se tuo myös taloudellisia säästöjä, mikä on varsinkin tällä hetkellä tärkeää.

Äänekosken kaupunkistrategian yksi päätavoite on kestävä ympäristö ja tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Haluamme huolehtia ympäristöstämme niin, että voimme jättää sen tuleville sukupolville parempana.

– Näistä talkoista emme voi jäädä pois. Taataan lapsillemme hyvä tulevaisuus, ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen toteaa.

– Organisaation todellinen vastuullisuus alkaa siitä, mihin laki loppuu.

Päättäjien työpaja oli osa Ympäristöministeriön rahoittamaa Elämän Kestävä Äänekoski -hanketta. Äänekoskella työpajaa oli mukana toteuttamassa Muotoilutoimisto 2Loops.

LISÄTIETOJA:
Elämän Kestävä Äänekoski -hanke / Ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen, 040 681 8813, juho.liimatainen@aanekoski.fi