Aalto

Monipuolista konserttiohjelmaa Äänekosken keväässä

9.1.2023

Jaa artikkeli

Äänekosken kulttuuritoimen kevään 2023 kausiohjelma on julkaistu. Luvassa on jälleen monipuolinen kattaus konsertteja; klassista musiikkia mm. promenadi/lounaskonsertin muodossa, hiphopia, lauluntekijäperinnettä, juurimusiikkia ja jazzia. 

Kevätkausi alkaa su 29.1. klo 14 laadukkaalla lastenteatterilla, kun Keskisuomen lastenkulttuuriverkosto Kulttuuriaitan kiertue-esitys Tatu ja Patu, elämä ja teot, vierailee Painotalolla. Hauskoja hetkiä, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia sisältävä Linnateatterin uutuusnäytelmä on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään.  

Torstaina 16.2. klo 11-12.15 pakataan lounaseväät mukaan ja suunnataan Äänekosken kaupungin Valtuustosaliin nauttimaan klassisen kitaran taitajan, Santeri Rautiaisen kitararesitaalista. Maksuttomassa promenadikonsertissa voi viipyä niin kauan, kuin oma kalenteri antaa myöten. Rautiaisen laaja ohjelmisto sisältää musiikkia 1500-luvun kielisoitinteoksista tämän päivän sävellyksiin. Santeri Rautiainen on opiskellut musiikkia monipuolisesti valmistuen maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta, Alicanten yliopistolta ja Maastrichtin konservatoriolta. 

Hiihtoloman alla, torstaina 23.2. klo 19 Painotalolla positiivista energiaa välittää vuoden 2022 YleX Läpimurto -voittaja Ege Zulu. Artistin monipuolinen soundimaailma pohjautuu etenkin ranskalaiseen musiikkiin, ”Marseille-soundiin”, johon hän yhdistää taidokkaasti afropop- ja hiphop-tyylilajeja. Jo vuosikymmenen ajan musiikin parissa viihtynyt Ege Zulu pureutuu sanoituksissaan muun muassa lähiöelämään sekä sen epäkohtiin, ystäviä ja hänelle itselleen lähellä olevia aiheita unohtamatta.  

Torstaina 16.3. klo 19 Painotalolla esiintyy äänekoskelaislähtöinen, 20-vuotisen menestyksekkään taipaleen lauluntekijänä ja artistina kulkenut Tommi Kalenius. Kalenius tuo Painotalolle kokonaisuuden, jonka aikana kuullaan läpileikkaus akustista, lauluntekijäperinteestä kumpuavaa materiaalia. 

Perjantaina 24.3. klo 19 Suolahtisalissa nautitaan juurimusasta, kun Heikki Silvennoisen ja Heikki Helan (kuvassa) Silvennoinen & Hela & Band astuu lavalle. Yhteisbändi kuvastaa molempien lähtökohtia soittamiseen ja rakkautta musiikkiin. Vahva komppiryhmä, Anssi Nykänen rummuissa ja Harri Rantanen bassossa ei tuota pettymystä Heikkien taustalla.  

Vapaat äänet -kiertueen Papanosh on Normandien Rouenista kotoisin oleva yhtye, joka on perustettu vuonna 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs ryhmään. Heidän uusi ohjelmistonsa kunnianosoitus Jim Harrisonin tarinoille ja henkilöhahmoille: Papanosh: a very big lunch! Papanoshin mahtava musiikillinen kattaus nautitaan Suolahtisalissa ti 18.4. klo 19.  

Kausiohjelma päättyy kesän odotukseen mezzosopraano Seeli Toivion ja pianotaiteilija Tuula Hällströmin keväisessä laulukonsertissa, joka kajahtaa Suolahti-salissa keskiviikkona 26.4. klo 19.  Sellistinäkin tunnettu Seeli Toivio ylsi vuoden 2021 Toivo Kuula -laulukilpailussa finaaliin ja hän voitti erikoispalkinnon parhaasta uuden musiikin tulkinnasta ja debytoi R. Wagnerin ”Siegfried”-oopperan Erdan roolissa 2022. Tuula Hällström tunnetaan erityisesti taitavana liedpianistina. Hän onkin esiintynyt lukuisten tunnettujen oopperalaulajien kanssa kotimaan lisäksi myös ulkomailla. 

Kaikki Äänekosken yhdeksäsluokkalaiset pääsevät kauden tapahtumiin maksutta K9-kortilla.

Lisätietoja:
Vs. kulttuurituottaja Heidi Kurtti, 040 194 7982, heidi.kurtti@aanekoski.fi