Aalto

Lainaa aikaasi ja tee hyvää toiselle!

10.10.2023

Jaa artikkeli

Nyt voit lainata Äänekosken kirjastoissa aikaasi sitä tarvitsevalle ikäihmiselle! Hykari-hankkeen, Äänekosken kaupungin ja Äänekosken seurakunnan yhteinen Lainaa aikaasi -kampanja mahdollistaa matalan kynnyksen avun tarjoamisen Äänekosken ikäihmisille.

 

Kaikki me tarvitsemme joskus apua ja etenkin ikäihmiset voivat hyötyä pienestäkin avusta. Auttaminen lisää asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyden tunnetta.

– Oman ajan lainaaminen tuntemattomalle lähimmäiselle on varsinainen ilmiöteko. Meillä Äänekoskella on paljon aktiivisia vapaaehtoistyön tekijöitä ja tämä on yksi uudenlainen tapa auttaa muita, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Esimerkiksi palovaroittimen pariston vaihto, netistä tiedon etsiminen, yhteisen leipomishetken pitäminen tai kaupassa käyminen ovat suureksi avuksi ikäihmiselle. Pienikin apu voi tuoda sinulle sekä autettavalle iloa pitkäksi aikaa.

Lainaa aikaasi -ajanlainauskortin voi täyttää ja palauttaa mihin tahansa Äänekosken kirjastoon. Valitse kortista, kuinka paljon haluat lainata aikaa kampanjan aikana ja sinulle sopiva auttamisen tapa tai keksi se itse. Äänekosken seurakunta yhdistää avuntarjoajat ja apua tarvitsevat yli 75-vuotiaat kotona asuvat ikäihmiset. Kampanja on käynnissä lokakuun loppuun asti.

Aikaansa lainaava voi ajanlainauskortin täytettyään jäädä odottelemaan yhteydenottoa. Voit haastaa myös kaverisi ja vaikkapa työporukkasi mukaan hyvän tekemiseen! Somessa kampanjaan osallistumisesta voi käyttää tunnistetta #IlmiöTeko ja #LainaaAikaasi.

LISÄTIETOJA:
Äänekosken kaupungin hyvinvointikoordinaattori Taina Laitinen, 040 557 7070, taina.laitinen@aanekoski.fi

Äänekosken seurakunnan diakonian viranhaltija Marjut Lahti, 040 502 5481, marjut.lahti@evl.fi