Aalto

Koulu alkaa myös Äänekosken vastaanottokeskuksen lapsilla ja nuorilla

11.8.2022

Jaa artikkeli

Äänekosken kaupunki huolehtii siitä, että vastaanottokeskuksen kaikki halukkaat lapset ja nuoret pääsevät aloittamaan koulun tänä syksynä. Äänekosken kaupunki järjestää kouluikäisten sekä pienempien lasten vanhemmille infotilaisuuden koulusta ja varhaiskasvatuksesta tällä viikolla.

 

legorakennus

Ukrainasta tulleilla on edelleen mahdollisuus suorittaa oman maansa oppivelvollisuutta etäyhteyksin, mutta halutessaan lapset ja nuoret ovat oikeutettuja myös suomalaiseen kouluun.

Äänekosken vastaanottokeskuksen lapsille järjestetään omissa ryhmissään perusopetukseen valmistavaa perusopetusta, jossa opetus painottuu suomen kieleen ja suomalaiseen kulttuuriin. Äänekosken kaupunki palkkaa kolme uuttaa opettajaa ja ryhmät pääsevät aloittamaan viimeistään syyskuun alussa. Oppilasryhmät toimivat Äänekoskella Koulunmäen yhtenäiskoululla.

 

puhetilaisuus Äänekosken kaupungintalolla

Äänekosken kaupunki tarjoaa myös varhaiskasvatusta perheille, joiden vanhemmat työllistyvät tai pääsevät TE-palveluiden järjestämään kielikoulutukseen. Lapset tulevat hoitoon olemassa oleviin lapsiryhmiin sen mukaan, missä päiväkodissa ja lapsiryhmässä on tilaa.

Äänekosken vastaanottokeskuksen lähes kaikki 300 paikkaa on nyt täytetty. Laukaaseen perustettava 230-paikkainen vastaanottokeskus toimii Äänekosken vastaanottokeskuksen alaisuudessa. Äänekosken kaupungin Ukrainan kriisin johtoryhmä totesi yhdessä vastaanottokeskuksen väen kanssa kokouksessaan 8.8.2022, että Äänekosken vastaanottokeskuksen tilanne on tällä hetkellä kaikin puolin rauhallinen ja koulujen alkamista odotetaan innolla.

Lisätietoja:
Opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä, 020 632 3000, ville.hartsia@aanekoski.fi