Aalto

Hyvää Yrittäjän päivää 5.9.2023!

8.9.2023

Jaa artikkeli

Yrittäjän päivän 5.9.2023 aamukahvitilaisuudessa Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät allekirjoittivat yhteisen Elinvoimalupauksen. Vuoden uusyrittäjänä palkittiin Kimmo Tossavainen, joka jatkaa valtakunnalliseen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailuun.

 

Edellisvuoden tapaan Äänekosken kaupunki liputtaa Yrittäjän päivänä yrittäjäyhdistyksen lipulla ja haluaa myös siten osoittaa kunnioituksensa kaikille paikkakunnan yrittäjille.

– Yrittäjät ovat juhlapäivänsä ansainneet. Kiitos kaikille Äänekosken yrittäjille, että pidätte pyörät pyörimässä! Kaupungin elinvoiman edellytyksenä on menestyvä yritystoiminta, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Vuoden uusyrittäjä Kimmo Tossavaisen KX-Treeshears Oy, eli KX-energiakoura, on yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja myy moduulirakenteisia energiakouria. Viime vuosien aikana Tossavainen on onnistunut yllättävistä haasteista huolimatta kasvattamaan yrityksen liikevaihtoa ja henkilöstömäärää. Yrityksen toimitilat ovat Koukkuniemessä. 

– Kiitos erityisesti yritysneuvoja Esa Lehmoselle, joka on ollut tukena kuin isä siellä taustalla. Kiitos myös Business Finland sekä Äänekosken kaupungille hyvistä ja edullisista toimitiloista, Tossavainen sanoo.

Äänekosken kaupunginhallitus hyväksyi eilisessä 4.9. kokouksessaan Äänekosken Elinvoimalupauksen, jonka kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Vainikainen allekirjoittivat. Yhteisillä tavoitteilla, toimenpiteillä ja aktiivisella seurannalla parannetaan konkreettisesti yritysten toimintaedellytyksiä Äänekoskella. Lupauksella osapuolet sitoutuvat yhdessä vahvistamaan elinvoimaa sekä edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä.

Elinvoimalupauksessa Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät ry sopivat panostavansa seuraaviin painopistealueisiin alueen pito- ja vetovoiman lisäämiseksi:

 1. Toimiva vuoropuhelu

2. Sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit

3. Yrittäjämyönteiset hankinnat

4. Yritysvaikutusten arviointi

5. Yrittäjyyteen kannustaminen ja kuntabarometrin tulosten hyödyntäminen

6. Elinvoimaa ja elinkeinoja tukeva viestintä ja markkinointi

Painopistealueiden toteutumista seurataan vuosittain kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen edustajien tapaamisessa. Elinvoimalupaus on voimassa aina valtuustokauden ja sitä seurataan säännöllisesti.

LISÄTIETOJA:
Kaupunginjohtaja, Matti Tuononen, 040 572 3239, matti.tuononen@aanekoski.fi