Aalto

Äänekosken taidemuseolla esitellään näkökulmia elämän yllätyksellisyydestä

19.1.2023

Jaa artikkeli

Arte Filos Äänekoski-ryhmä: ”Elämä yllättää” 

 

Äänekosken taidemuseolla avautunut näyttely tarjoaa tutkittavaksi erilaisia näkökulmia elämän yllätyksellisyyden teemaan. Arte Filos -ryhmä tuo näytteille omia näkymiään ja ilmentymiään siitä, kuinka jonkin tunnetun ja tiedetynkin joukosta löytyy aina jotain uutta ja yllättävää. Esillä olevat teokset ovat maalauksia, piirustuksia sekä grafiikkaa.

 

Kuvassa Arte Filos Äänekoski -ryhmän jäsenet vas. Kerttu Nuuhkarinen, Liisa Hiilto, Hille Peura ja Mari Aarnipelto. Taustanaan Hiilton öljymaalaus "Bolivian suola-aavikolla" (2012).

Arte Filos (suom. Taiteen ystävät) on keskisuomalainen, kuvataiteen aineopintojen yhdistämä 12 henkilön ryhmä. Elämä yllättää -näyttelyssä teoksillaan ovat esillä ryhmän äänekoskelaistaustaiset jäsenet Mari Aarnipelto, Liisa Hiilto, Kerttu Nuuhkarinen ja Hille Peura. Näyttelyn nimi kuvaa myös ryhmän synnyn yllätyksellisyyttä, kun hyvin erilaisista ammattitaustoista ja elämänvaiheista tulevat naiset kohtasivat toisensa yhteisissä kuvataiteen opinnoissa Jyväskylässä.

Elämän yllättävyyden teemaa on lähestytty näyttelyssä myös teosten sommittelun kautta. Eri tekijöiden töitä on ripustettu harkiten eloisiksi kokonaisuuksiksi niin, että läpi näyttelyn soi ryhmän yhteinen ääni. Esillä on mm. muotokuvia, muistoja kaukomatkoilta, haavekuvia, erilaisia eläinhahmoja ja töitä, jotka ovat tekijöidensä käsissä muuntautuneet vuosienkin tauon jälkeen uuteen asuun. 

Näyttelyn 46 teosta vievät katsojan värikkäälle matkalle, joka tarjoaa kiinnostavia yksityiskohtia ja välähdyksiä erilaisiin tarinoihin, missä kaikessa yllätyksiä voi nähdä ja kohdata.

Arte Filos Äänekoski-ryhmä: Elämä yllättää. Näyttely esillä 17.1.- 12.3.2023. Äänekosken taidemuseo os. Kuhnamontie 1, Äänekoski. Avoinna ti-to ja su klo 12-16. Pääsymaksut 5/3/0 €, meillä käy myös Museokortti. Lämpimästi tervetuloa talvikauden värikylläiseen näyttelyyn!                   

 

Lisätietoja: 

Äänekosken taidemuseon museonjohtaja Marjo Ahola, 0400 115 432, marjo.ahola@aanekoski.fi