Aalto

Äänekosken kaupunkistrategian toteutumista mittaavan Äänekoski-barometrin ensimmäinen asukaskysely on nyt auki

7.10.2022

Jaa artikkeli

Rohkeaa ja uutta ajattelua Äänekoskella on se, että kaupunkistrategian toteutumista halutaan seurata myös mittaamalla ja saada myös siten asukkaat mukaan vuoropuheluun. Asukkaiden vastaukset vaikuttavat suoraan ilmiö-mittarin lukuihin eli Äänekoski-barometriin.

 

Äänekoski-barometrin luku oli viime viikolla 79/100, tänään se on 67/100. Jokainen äänekoskelainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ja on myös osavastuussa ilmiö-mittarin lukemista.

Äänekosken kaupunkistrategian eli Äänekoski-ilmiön mittariston ensimmäinen asukaskysely on nyt vastattavissa sunnuntaihin 9.10.2022 asti osoitteessa https://ilmio.aanekoski.fi/fi/vastaa-mittariston-kysymyksiin .

Äänekoski-barometrin luku syntyy jo valmiiksi kaupungin seuraamista luvuista, kuten talousarvion toteutumisesta, verotuloista, koulutustasosta, työllisyydestä ja ilmanlaadusta, sekä kerran kuussa toteutettavien asukaskyselyiden vastauksista. Omat luvut muodostuvat myös strategian kolmella päätavoitteella hyvällä elämällä, kestävällä ympäristölle ja vaikuttaville elinkeinoille.

Ilmiö-sivustolla avataan tarkemmin, mistä kaikista luvuista Äänekoski-barometri muodostuu.

– Äänekoski-barometristä voimme päivittäin seurata, miten meillä menee, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo. Pienilläkin teoilla on merkitystä koko kaupunkiyhdyskunnan hyvinvoinnille ja Äänekosken kaupunki haluaa tehdä näitä tekoja näkyviksi ilmiö-mittarin avulla.

– Jokainen äänekoskelainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ja on myös osavastuussa ilmiö-mittarin lukemista. Näkyvät seuraukset toiminnasta voivat myös innostaa meitä tekemään parempia valintoja hyvän elämän, kestävän ympäristön ja vaikuttavien elinkeinojen saralla.

Asukaskysely vaihtuvin kysymyksin on jatkossa auki ilmiö-sivustolla joka kuun ensimmäisen viikon ajan. Henkilö voi osallistua kyselyyn vain yhden kerran. Vastaajat voivat halutessaan osallistua arvontaan.

Ilmiö-mittarin avulla voi seurata, miten meillä menee koko strategiakauden ajan vuoteen 2028 asti.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi