Aalto

Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia

11.9.2023

Jaa artikkeli

Lähivuosien aikana Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia. Äänekosken kaupunki suunnittelee, että sähköautojen latausasemia tulee vuoden 2024 loppuun mennessä Äänekosken ja Suolahden taajama-alueille yhteensä 5 kpl.

 

Latausasemien paikoiksi on suunniteltu: Äänekosken lukio, kaupungintalo, Mikonpuiston parkkialue, Liikuntapuisto ja jäähallin parkkialue Suolahdessa. Sumiaisiin latausasema on tulossa Taipaleen tien alun parkkialueelle ja Konginkankaalla Salen takana olevalle parkkialueelle. Asemat ovat kaupungin oman henkilöstön lisäksi myös kaikkien julkisessa käytössä. 

Latausasemien tehot vaihtelevat 22-100 kW välillä ja jokaisella asemalla on useampi laturi. Latureiden käyttö tapahtuu valitun operaattorin kännykkä APP:lla tai RFID -tunnisteella. Käyttäjän tulee rekisteröityä operaattorin asiakkaaksi, ja operaattori hoitaa myös latauksien laskutukset.

Asemien rakentaminen ja ylläpito tullaan kilpailuttamaan ja toiminta tulee operaattoripohjaiseksi. Investointi on huomattava ja kaupungin osuus on toimittaa asemien sähköt/liittymät. Muut yksityiskohdat ratkeavat kilpailutuksen jälkeen operaattorin ja kaupungin välisissä neuvotteluissa. 

Latausasemat tulevat olemaan operaattorin omaisuutta ja myös niiden hallinta ja kunnossapito. Laturit brändätään Äänekosken kaupungin väreihin.

LISÄTIETOJA:
Energiainsinööri Juha Saari, 040 572 9182, juha.saari@aanekoski.fi