Äänekoskelle muuttaneet kertovat: “Täältä löytyvät meidän perheelle tarpeelliset palvelut”

11.1.2022

Jaa artikkeli

Äänekoskesta tuli koti kolmihenkiselle Takasen perheelle. Kaupunki tarjoaa jokaiselle perheenjäsenelle avaimet aktiiviseen ja turvalliseen arkeen.

 

Lauri, Tanja ja Enni viihtyvät Äänekoskella 

 

 Tanja Takanen, 34, on kotoisin Äänekoskelta. Elämä kuljetti hänet hetkeksi muualle, mutta nyt takaisin kotiseudulle tulivat hänen mukanaan myös aviomies Lauri, 30, sekä parin tytär Enni, 2. Pohjois-Pohjanmaan Sievistä kotoisin olevalle Laurille Äänekoski on ollut täysin uusi tuttavuus. 


– Muutimme Äänekoskelle Muuramen Kinkomaalta kesällä 2020. Aluksi etsimme isompaa asuntoa Jyväskylästä, koska molempien työpaikat ovat siellä, he kertovat. 


Yksi omakotitalo Äänekoskella kuitenkin kummitteli melkein vuoden päivät varsinkin Laurin mielessä. 


– Mieleisen kodin löytyminen sai meidät miettimään Äänekoskelle muuttoa vakavasti. Myös asuntojen hintataso oli huomattavasti alempi verrattuna Jyväskylään, emmekä kokeneet työmatkaa liian pitkäksi. Tieto uudesta moottoritiestä auttoi myös päätöksenteossa, Tanja ja Lauri kertaavat ajatuksiaan viime kesältä. 


Sukulaisten ja ystävien lisäksi Äänekoskelta löytyvät myös perheelle tarvittavat palvelut. 


– Äänekoskelta löytyy paljon liikuntapalveluita ja harrastusmahdollisuuksia. Meille erityisesti täältä löytyy vaihtoehtoja kuntosaleista, laskettelurinteestä ja hyvistä maastopyöräilymaastoista. Monesta pienestä kaupungista ei löydy muun muassa uutta jää-, kupla- ja monitoimihallia tai -areenaa ja jopa ensilumenlatua. Ja kaikki nämä ovat täällä aivan vieressä, Lauri luettelee. 


– Ryhmäliikuntatunnit ovat parhaat Äänekoskella. Ja esimerkiksi Äänekosken kauneudenhoitopalveluita käytin jopa asuessani muualla, Tanja lisää. 


Myös perheen pienimpien tarpeita Äänekoski on palvellut hyvin. 


– Lapsille löytyy myös paljon vaihtoehtoja harrastaa vauvasta alkaen. Enni on tykännyt kovasti käydä vauvauinnissa VesiVelhossa sekä muskarissa ja tenavien jumpparyhmässä Koskelassa. Meille on tärkeää, että lapsella on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti. Lisäksi Äänekoskella on uusi päiväkoti ja uusia koulurakennuksia, vanhemmat kertovat.  

 

"Monesta pienestä kaupungista ei löydy muun muassa uutta jää-, kupla- ja monitoimihallia tai -areenaa ja jopa ensilumenlatua. Ja kaikki nämä ovat täällä aivan vieressä"

 


Viime kesänä nähty Ääniä-festivaali kerää kehuja Takasen perheeltä ja toiveissa on, että rantapuistoa hyödynnettäisiin tapahtumissa myös tulevina vuosina. 


– On lisäksi hienoa, että Äänekoskelta löytyy myös elokuvateatteri eikä tarvitse Jyväskylään asti lähteä leffaan. Jotain mitä olemme vielä kaivanneet täällä asuessa on ravintola, jossa voisi käydä lasten kanssa ja istua iltaa myös pidempään viikonloppuisin aikuisessa seurassa.


Äänekosken luonto kerää liikkuvaiselta perheeltä viimeiset kehut. 


– Äänekoskelta löytyy paljon kivoja retkeilypaikkoja. Erityisesti Pohjanmaalla asunutta Lauria kiehtoo ympäröivä luonto järvineen ja mäkineen.